0737 234 555
(Zona Dristor-Baba Novac)
0752 321 104
(Zona Baneasa)

 

 

Lombosciatica

     Sciatica este o afectiune dureroasa a membrului inferior provocata de inflamarea, iritarea si compresia nervului sciatic. 

Nu toate durerile membrului inferior sunt sciatica, dar cele mai multe cu mici exceptii pot fi diminuate pana la disparitie, ca si durerile lombare de altfel, prin indepartarea sau corectarea cauzelor care au condus la imbolnavire.

     
De cele mai multe ori, sciatica este precedata de dureri lombare sau/si dureri ale bazinului si soldurilor.

     Suferinzii de sciatica prezinta, in general, dureri accentuate de-a lungul traseului nervului sciatic, pe partea posterioara a bazinului, coapsei, gambei, piciorului si, posibil, a degetelor. Uneori, sciatica se manifesta cu dureri severe, alteori cu intepaturi, arsuri, furnicaturi. De asemenea poate aparea senzatia de amorteala sau " inghetare " a unui membru inferior.

     De regula, lombosciatica se manifesta la nivelul unui singur membru inferior, dar sunt situatii cand pot fi afectate ambele. Uneori o pozitie relaxanta o poate diminua temporar, alteori, indiferent de pozitie, durerea ramane constanta.

     Mersul, asezatul, ridicatul ,aplecatul etc., pot fi dificil de realizat sau imposibil, putand fi perturbat chiar si somnul.

Simptome:

  • contractura musculara;
  • diminuarea reflexelor;
  • parestezii;
  • durere pe picior;
  • scaderea fortei si a masei musculare.

 

                                                             

 

Video

Facebook