0737 234 555

Elongatia coloanei vertebrale

     Elongatia coloanei vertebrale – este o tractiune in ax a diverselor regiuni ale coloanei cu scopul de a scade presiunea intervertebrala, ajutand la realinierea coloanei.

Aceasta se aplica cu ajutorul unui program si echipamente specializate care neutralizeaza fortele de compresie prin relaxarea musculara, detensionarea ligamentara si marirea spatiului intervertebral. Marirea spatiului intervertebral produce urmatoarele efecte:

-  efect de vaccum in interiorul discului  ce duce la retractia fragmentului herniat, eliminand compresiunea asupra radacinii nervoase si diminuand durerea;

- se creeaza o presiune negativa intervertebrala ce atrage nutrientii la nivelul discului grabind hidratarea si vindecarea acestuia;

Pentru eficacitate maxima, acest tip de terapie, se asociaza cu termoterapie si/sau electroterapie.

 

                              

 

     Indicatiile elongatiei vertebrale sunt sindroame clinice dureroase cervicale, toracale si lombare de origine mecanica, acute sau cronice determinate de afectarea discurilor, ligamentelor, sau a masei musculare, dintre care amintim: durerea lombara de diferite cauze care poate asocia si lombosciatica, hernia de disc, spondiloza, sindromul fatetar, radiculopatiile, etc.

Acest tip de terapie nu prezinta niciun fel de risc sau efecte adverse fiind o alternativa veritabila pentru tratarea afectiuniilor coloanei.

     Contraindicatii: implanturi la nivelul coloanei, fracturi, tumori, anevrismul aortic abdominal, osteoporoza extrem de avansata.

 

Video

Facebook