0737 234 555

Terapia cu vacuum sau terapia cu ventuze. Modalitati de aplicare 1-6

Va vom prezenta 12 dintre modurile principale de a aplica ventuzele. Exista mai multe metode, in functie de patologie, starea pacientului si scopul dorit. 

1. Aplicare usoara/slaba. Este o metoda tonifianta, preferata de pacientii astenici. Se caracterizeaza printr-o forta de suctiune mai slaba. Indicatii: raceala usoara, afectiuni abdominale sau digestive, pentru persoanele in perioada de covalescenta, astm, tratamente cosmetice faciale, scleroza multipla, copii sub 16 ani, sindroame ce implica imunitate scazuta.
2. Aplicare medie. Este la fel o metoda tonifianta. Este o suctiune mai puternica si se adreseaza persoanelor mai echilibrate fizic si psihic. Indicatii: cefalee/dureri de cap, posttraumatic, afectiuni musculoscheletale, tulburari de fertilitate, afectiuni legate de conditii influentate de stres (are efect relaxant).
3. Aplicare puternica – metoda mai solicitanta. Se adreseaza persoanelor agitate, energice. Ca indicatii enumeram: afectiuni musculoscheletale (inclusiv sciatica), hipertensiunea, durerile de cap, crampe musculare, posttraumatic.
4. Metoda dinamica - puternica. Presupune miscarea ventuzei pe zone musculare mai mari. Este o metoda soliciatanta cu efect de drenare circulatorie. Nu este indicata persoanelor cu afectiuni tegumentare (de ex. eczema). Necesita atentie sporita datorita capacitatii de drenare a limfei. Se utilizeaza cu grija in starile febrile, afectiunile musculoscheletale, posttraumatic si in tratamentele cosmetice.
5. Metoda dinamica – usoara. Intensitatea suctiunii este mai mica si se recomanda utilizarea ei in cazul copiilor si a varstnicilor, in caz de edem, deficite imune, scleroza multipla, chiar si pentru pacientii ce sufera de procese canceroase. 
6. Asociata cu acupunctura. Este practicata de specialistii in acupunctura. Deasupra acului de acupunctura se plaseaza ventuza. Necesita atentie deosebita in ceea ce priveste intensitatea suctiunii si acele trebuie sa fie mici. Este recomandata in artrite si artroze, tulburari musculare (spasme, lipsa elasticitatii) si posttraumatic.


<< inapoi la articole

Video

Facebook