0737 234 555
(Zona Dristor-Baba Novac)
0752 321 104
(Zona Baneasa)

 

 

RMN-ul

Coloana vertebrala este unul dintre cele mai solicitate segmente osteoarticulare, se spune ca tineretea se evalueaza in functie de cat de tanara este coloana noastra. Pe langa rolul postural, coloana are si rolul de protejare a maduvei spinarii. Atunci cand nu este tratata corespunzator, ea poate fi cauza multor probleme, atat locale cat si la distanta. Ca orice alta parte a corpului, ea imbatraneste treptat, ramanand functionala si capabila sa realizeze activitatile zilnice. 

RMN-ul este una dintre metodele folosite frecvent pentru diagnosticarea afectiunilor coloanei vertebrale. Datorita progresului tehnologic se pot observa modificarile degenerative precoce. Totusi, aceste semne nu sunt neaparat sentinta la o viata plina de dureri si inactivitate sau operatie. In ultimii ani s-au realizat multiple studii care recomanda analiza RMN-ului si corelarea acestuia cu examenul clinic. De ce? Pentru ca foarte multe persoane sanatoase, fara dureri, pot prezenta modificari degenerative la nivelul coloanei vertebrale. In poza de mai jos, sunt prezentate rezultatele unui studiu in ceea ce priveste frecventa cu care apar aceste modificari, in functie de varsta.

Recomandarea noastra, indiferent de varsta, este sa ramaneti activi, exercitiul fizic moderat fiind una din metodele cele mai bune de mentinere a sanatatii si de prevenire a unui nou episod. Pe langa aceasta, odihna, hidratarea si nutritia sunt factori esentiali pentru a duce o viata fara dureri. 

Va asteptam la cabinetul nostru pentru tratament si informare in privinta exercitiilor fizice si a regulilor de ergonomie.


<< inapoi la articole

Video

Facebook