0737 234 555
(Zona Dristor-Baba Novac)
0752 321 104
(Zona Baneasa)

 

 

5 MITURI DESPE HERNIA DE DISC

Mitul 1: Herniile de disc nu se vindeca niciodata.

     Herniile de disc se pot forma prin diferite mecanisme si pot fi de diferite dimensiuni. In functie de acesti factori, dar si de procesul activ de recuperare, tesutul herniat poate fi resorbit de organism, modificarile se pot observa atat functional, cat si structural prin evaluare imagistica.

Mitul 2. Daca se observa modificari degenerative pe RMN, este o chestiune de timp pana vor aparea simptomele.

    Analiza imagistica completeaza de cele mai multe ori evaluarea clinica. RMN-ul se coreleaza intotdeauna cu semnele si simptomele pe care le prezinta pacientul. Exista numeroase studii care demonstreaza ca unele modificari sunt fiziolgice si ca aparitia unui episod dureros este rezultatul unui proces multifactorial.

Mitul 3. Durere intensa=Leziune grava. 

     Modul in care procesam durerea este extrem de complex, el poate fi influentat de nivelul de hidratare, starea de oboseala si stres, stil de viata nesanatos etc.
Mitul 4. Operatia chirurgicala este singura metoda de a scapa de o hernie de disc.

     Interventia chirurgicala este recomandata doar in anumite momente cum ar fi: pierderea controlului sfincterian, deficit motor sau cand nimic altceva nu poate modifica intensitatea durerii.
Mitul 5. Lombosciatica poate fi data doar de o hernie de disc lombara.

     Sindromul de piriform este o alta cauza a afectarii nervului sciatic. Acesta presupune spasmul unui muschi (aflat in vecinatatea n.sciatic-la nivelul bazinului) care poate determina disfunctia nervului sciatic si simptomatologie asemanatoare.


<< inapoi la articole

Video

Facebook