0737 234 555

 

 

Lombosciatica reprezinta durerea lombara

     Lombosciatica reprezinta durerea lombara, insotita de nevralgia sciatica, caracterizata prin suferinta unei radacini a nervului sciatic sau mai rar, o atingere a traseului nervos propriu zis.
Sindromul piriform reprezinta durerea de tip nevralgic la nivelul nervului sciatic, fiind o nevralgie cauzata de contractura sau retractura muschiului piriform.
     Relatia muschiului piriform cu nervul sciatic variaza de la individ la individ. Intr-un studiu, intitulat ‘’Relation of sciatic nerve to piriformis muscle’’, realizat pe 1510 subiecti, in 88% din cazuri nervul trece pe sub muschi (fara risc de sindrom piriform), insa in restul de 11% din cazuri nervul trece prin muschi si caudal; in 0,86% din cazuri nervul se divide si inglobeaza muschiul iar in 0,13% din cazuri nervul trece prin muschi.
     Sindromul Piriform este mai des intalnit la persoanele de sex feminin, cu un raport de 6 la 1 in favoarea femeilor.
Mai este cunoscut sub numele de ‘’sciatica de portofel’’ sau ‘’sindromul de portofel plin’’, avand in vedere ca acesta poate fi cauzat sau agravat de pozitia prelungita in sezut cu un portofel in buzunarul din spate.


<< inapoi la articole

Video

Facebook