0737 234 555
(Zona Dristor-Baba Novac)
0752 321 104
(Zona Baneasa)

 

 

DUREREA DE SPATE

“Nu aveam 30 de ani cand am experimentat primul episod de sciatica. Lucram ca majoritatea oamenilor, perioade prelungite intr-o postura gresita si ma apucasem de un program de exercitii “dupa ureche” - incercam sa ma mentin in forma. Aveam deja durere in zona mijlocului si a fesei drepte, nu era ceva constant si asteptam sa treaca. Cand am simtit prima strafulgerare pe picior mi-a inghetat respiratia. Nu stiam ce s-a intamplat. Tot ce stiam era ca eram prea tanara pentru o hernie de disc si o operatie nu mi se parea prea atractiva. 
In momentul de fata, durerile sunt aproape inexistente, ocazionale si de intensitate mult mai mica. Nu s-a mai pus problema sa coboare pe picior. A fost o calatorie lunga, dar vreau sa va impartesesc ce am invatat:
1. Suntem diferiti – chiar si in ceea ce priveste durerea. Ce alina durerea la altii nu este neaparat necesar sa imi aline mie durerea.
2. E nevoie de timp si multa rabdare. Nu am ajuns la durere peste noapte, nu voi scapa de ea peste noapte. Pe langa asta, durerile de spate sunt epuizante, fizic si psihic. Dar, cu ajutorul potrivit vor trece.
3. Incearca. Da unei terapii mai mult de o singura incercare. Exista terapii care vor da rezultate imediate si alte terapii care au nevoie de timp. Un terapeut bun le poate combina si poate exploata la maxim efectele pozitive.
4. Exista terapii neplacute care pot da rezultate placute. Presiunea aplicata in anumite locuri dureroase sau tensionate poate fi initial foarte neplacuta. Dar, dupa tratament, efectul analgezic se va mentine timp indelungat. Nu mai vorbim de acupunctura…
5. Kinetoterapia. O musculatura puternica va mentine o postura corecta, o mobilitate buna si o stare generala buna. Dar, pentru a obtine rezultate e nevoie sa lucrezi impreuna cu un kinetoterapeut rabdator si atent. Este un proces in care trebuie sa comunici.
6. Chiroterapia si terapiile manuale. Este foarte placut sa fi “pus la loc” dar, pe de alta parte se va duce o batalie intre pozitia veche si cea noua, corecta. E nevoie sa inveti ce inseamna sa stai corect.
7. Pastreaza o minte deschisa si intreaba specialistul. Nu bajbai prin intuneric, nu crede tot ce gasesti pe forumuri. Internetul poate fi un loc derutant si chiar inspaimantator. Nu e nevoie sa te ingrijorezi degeaba.
8. Ai nevoie de odihna. Corpul tau are nevoie din cand in cand de o pauza. Nu esti scos din circulatie daca pentru o perioada iei lucrurile mai usor. 

In concluzie, nu dispera, exista solutie si pentru spatele tau”


<< inapoi la articole

Video

Facebook