0737 234 555

 

 

Coloana cervicala - optiuni de tratament

     Durere cervicala? Spondiloza cervicala? Hernie de disc cervicala? Vrei sa stii care sunt optiunile terapeutice pe langa cele medicamentoasa si chirurgicala? Am facut o mica lista care include cateva din procedurile care s-au dovedit eficiente in tratarea durerilor provocate de elemente vertebrale si paravertebrale:
1. Masajul terapeutic – este eficient in scaderea tensiuniilor musculare si ameliorarea durerii.
2. Kinetoterapia - ramane una dintre cele mai eficiente metode de recuperare dupa un episod acut, dar si de prevenite al unuia.
3. Mobilizarile si manipularile vertebrale, de diferite grade si intensitati au scopul de creste amplitudinea de miscarea a segmentelor mobilizate, de ameliorare a durerii si de scaderea a contracturii musculare.
4. Elongatia vertebrala - prin decompresia manuala sau mecanica se obtine o normalizare a tonusului muscular, o grabire a vindecarii tisulare si ameliorarea simptomelor neplacute.
5. Gulerul cervical- in perioadele acute, pentru o durata scurta, acest tip de tratament are scopul de a stabiliza zona afectata si de a ameliora durerea.
6. Termo si crioterapia. Modificarile de temperatura modifica modul in care este perceputa durerea.
7. Electroterapia – cu rol analgezic, miorelaxant si antiinflamator.
8. Modificarile ergonomice. Pozitiile confortabile de lucru sau relaxare, apropiate de zona neutra si fiziologica previn episoadele dureroase. 
9. Acupunctura – puternic efect analgezic.


<< inapoi la articole

Video

Facebook