Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/vertebro/public_html/includes/functions.php on line 258
Articole
0737 234 555

 

 

TERAPIA CU VACUUM SAU TERAPIA CU VENTUZE 7-12

7. Metoda “fulger” rapida. Se caracterizeaza prin aplicarea ventuzelor pe o perioada foarte scurta de timp. Ca intensitate, este medie sau chiar puternica, dar dureaza foarte putin. Este metoda preferata a copiilor sau a persoanelor epuizate fizic.De asemenea este utilizata in raceli si gripa, dar si in afectiuni digestive sau gastrointestinale.
8. Metoda cu sangerare (uda). Presupune aplicarea ventuzei, apoi inlaturarea ei, realizarea unor crestaturi/incizii cu un bisturiu/ac steril si reaplicarea ventuzei pe acelasi loc. Se poate aplica persoanelor cu hipertensiune acuta, febra crescuta si in cazul unor intepaturi de insecte. Metoda este aplicata doar de catre personalul autorizat.
9. Asociata cu plante. Se realizeaza cu ajutorul ventuzelor din bambus. Acestea sunt fierte in apa si se aplica dupa o usoara racire. Au efecte pozitive la pacientii astmatici, in tulburarile de incontinenta si infertilitate. Se mai poate realiza si prin introducerea preparatului direct in ventuza.
10. Asociata cu apa. Se va umple o treime din ventuza cu apa calda si se va aplica pe pacient. Este folosita la pacientii astmatici, in cazul tusei uscate sau productive. Este indicata si pacientilor cu tulburari tegumentare ce implica o piele uscata.
11. Asociata cu gheata. In interiorul ventuzei se va introduce gheata. Ventuza se va misca constant pentru a preveni leziuni tegumentare. Este foarte utila in afectiunile inflamatorii acute musculare si articulare dar si posttraumatic.
12. Asociata cu moxa. Cu sau fara ace, exista mai multe variante de aplicare si este utilizata la pacientii cu astm, probleme musculare, anemie, tuse etc.


<< inapoi la articole

Video

Facebook