0737 234 555

 

 

ULEIUL DE PESTE SI ARTICULATIILE

     Uleiul de peste poate micsora inflamatia si durerea articulatiilor, cu toate ca nu le lubrefiaza direct. Unii pacienti cu artroza folosesc uleiul de peste local, insa doar o cantitate mica se va absorbi in circulatia sanguina;  pentru ameliorarea eficienta a durerii, uleiul de peste trebuie sa se administreze oral.
      Interesul stiintific pentru tratamentul cu uleiuri de peste a inceput la mijlocul anilor 1970, cand cercetatorii olandezi H. O. Bang si Jorn Dyeberg au descoperit ca eschimosii din Groenlanda, care consuma foarte mult peste gras au o incidenta extrem de scazuta a bolilor cardio-vasculare. Nutrientii esentiali din uleiul de peste, care ajuta efectiv articulatiile pot fi obtinute din ingrediente active continute in uleiul de primula, cunoscut de multe femei ca remediu pentru sindromul premenstrual (SPM), dar  procesul este lent.
    Pestii grasi (cum ar fi tonul, sardina, macroul, heringul și somonul) reprezinta cea mai bogata sursa de nutrienti activi din uleiul de peste, genereaza prostaglandinele care, la randul lor, joaca un rol vital in reglarea proceselor celulare din intreg organismul precum si in combaterea inflamatiei articulatiilor. Studiile clinice efectuate in Europa au aratat ca extrasele din uleiul de peste pot fi folosite in special la pacientii cu poliartrita reumatoida, datorita si efectului asupra raspunsului autoimun.  


<< inapoi la articole

Video

Facebook