0737 234 555

 

 

Postura gresita

Va ingrijoreaza “cocoasa” ce a aparut la baza gatului dumneavoastra? De cele mai multe ori este o reflexie a unei posturi gresite. Zilele lungi cu ore nenumarate de stat la calculator intr-o pozitie nu tocmai ergonomica, plus alte cateva ore aplecat deasupra telefonului pot fi cauza galmei inestetice. Zona pe care o vedeti ca o cocoasa este granita dintre coloana toracala si cea cervicala plus tesut depus pentru a stabiliza o zona suprasolicitata. Ce puteti face?
1. Incercati sa mentineti o postura corecta la birou, in masina si acasa.
2. Ridicati cartea, telefonul, ecranul, hartiile la nivelul ochilor
3. Faceti pauze la birou la fiecare 50 de minute pentru stretching
4. Consultati un specialist care sa va inarmeze cu exercitii de asuplizare a zonelor tensionate si tonifierea zonelor inhibate.
5. Imaginati-va ca aveti un fir in crestetul capul care va trage usor in sus, in ax, astfel incat, barbia sa ramana paralela cu solul, capul usor impins inapoi (nu pe spate) si umerii relaxati pe spate. 

Va propunem un exercitiu pe care puteti sa il faceti ori de cate or aveti ocazia (poza). Mentineti pozitia 2-3 secunde, relaxati si repetati. Atentie! Acest exercitiu nu trebuie sa provoace niciun fel de durere!


<< inapoi la articole

Video

Facebook